Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Australian open Men's Final


altΗ ώρα που όλοι περίμεναν με ανυπομονησία και αγωνία, έφτασε... Ο μεγάλος τελικός των Ανδρών στο Australian Open θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής (10:30GR) και θα βρει αντιμέτωπους δύο τενίστες που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους στη Μελβούρνη και δικαίως θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο πρώτο Grand Slam της σεζόν.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, Ρότζερ Φέντερερ και η μοναδική ελπίδα των Άγγλων προκειμένου να σπάσει η κατάρα των 74 ετών χωρίς Major, Άντι Μάρει θα διασταυρώσουν τις ρακέτες του στην κατάμεστη Rod Laver Arena έχοντας έναν και μονάδικό στόχο: Την κατάκτηση του τίτλου. Οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί αποτυχία και το βάρος που καλούνται να σηκώσουν οι δύο σπουδαίοι τενίστες, είναι ασήκωτο...

Ειδικά για τον Άντι Μάρει ο οποίος θα αγωνιστεί στο δεύτερο Grand Slam τελικό της καριέρας του, έχοντας όμως πάλι την ατυχία να πέσει στον μοναδικό... Ρότζερ Φέντερερ. Ο 28χρονος Ελβετός είχε αποδειχθεί αφιλόξενος στην πρώτη παρουσία του Μάρει σε τελικό Major διοργάνωσης, όταν το 2008 τον είχε νικήσει εύκολα με 3-0 σετ στο US Open.

Τα πράγματα, ωστόσο, την Κυριακή είναι λίγο διαφορετικά... Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ (σχεδόν) και οι τενίστες που τον αντιμετωπίζουν ελπίζουν και εύχονται να έχει ελαττωθεί τουλάχιστον το κίνητρο και η δίψα του Ελβετού για ακόμη περισσότερες επιτυχίες, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Το Νο1 του κόσμου και κάτοχος 15 Grand Slam τίτλων, φαίνεται αποφασισμένος και ορεξάτος ώστε να διευρύνει την Αυτοκρατορία του σε δυσθεώρητα ύψη, θέλοντας να μείνει για πάντα στο εξώφυλλο του βιβλίου της ιστορίας του τένις.

Και ο Μάρει, όμως, φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση στην καριέρα και ο Κυριακάτικος τελικός μοιάζει περισσότερο με "ή τώρα ή ποτέ"! Ο 22χρονος Βρετανός, Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη, διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας και μένει να επιβεβαιώσει αυτούς που υποστηρίζουν ότι έχει μπροστά του μια λαμπρή καριέρα με πολλούς Grand Slam τίτλους. Η αγωνιστική του άνοδος τα δύο τελευταία χρόνια είναι τρομακτική ενώ ξέρει ίσως καλύτερα απ'τον καθένα τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τον Ρότζερ Φέντερερ. Άλλωστε, ο Μάρει στις 10 αναμετρήσεις με τον Ελβετό μετράει 6 νίκες και 4 ήττες.

Ο Φέντερερ, μετά τη σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί του Τσονγκά στο 2ο ημιτελικό της διοργάνωσης, θέλησε να μεταφέρει την πίεση στην πλευρά του Μάρει λέγοντας: "Ο Άντι το θέλει περισσότερο από εμένα και η πίεση είναι με το μέρος του. Ξέρω ότι θα ήθελε να γίνει ο πρώτος Βρετανός που κατακτά Grand Slam μετά από... 150.000 χρόνια;" είπε αστιευόμενος ο Φέντερερ και συνέχισε: "Θα δούμε τι θα γίνει και πως θα το χειριστεί. Δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα για εκείνον. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο".

Από την πλευρά του ο Μάρει είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να βάλει τέλος στην 74ετη καταραμένη εποχή του Βρετανικού τένις που έχει να πανηγυρίσει Major τίτλο από το 1936 όταν ο Φρεντ Πέρι κατέκτησε το US Open.

"Θα πρέπει να παίξω το καλύτερό μου παιχνίδι. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αύριο θα κάνω μεγάλο παιχνίδι. Θα προσπαθήσω να βάλω τα δυνατά μου. Αν τα καταφέρω, έχω πολλές ελπίδες να κερδίσω" δήλωσε ο 22χρονος ο οποίος αν κατακτήσει τον τίτλο θα ανέβει στο Νο2 του κόσμου. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανέβει στην 3η θέση της ATP, με 2ο τον Τζόκοβιτς και 4ο τον Ναδάλ.

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για τους δυο φιναλίστ,οι οποίοι και μεταξύ τους γνωρίζονται πολύ καλά.
Ο απολογισμός της χρονιάς των δυο αντιπάλων δείχνει εντελώς ισορροπημένος με 9N και μόλις 1H ενώ τα ποσοστά νίκης του oncourt είναι επίσης μοιρασμένα 51% - 49%
Σημαντικό όπλο για τον Ελβετό Νο.1 του ταμπλό το σερβίς,ενώ το παιχνίδι θα κριθεί στο κατά πόσο αξιόπιστο θα είναι το μπάκχαντ του,όπου περιμένω να εστιάσει το παιχνίδι του ο Σκωτσέζος.
Το συναίσθημα λέει Φέντερερ,ενώ το ποντάρισμα ασφαλείας είναι Lay 0-3 σετ Μάρεϊ (λογικά άχαστο !!!).




ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ; ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: