Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

To «φαινόμενο» Νίκος Νιόμπλιας

Για την περίπτωσή του η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.Ο τίτλος της εκπομπής του Χαρδαβέλλα «Το ανεξήγητο» είναι ο μόνος που αρμόζει στην περίπτωσή του.Αν μιλήσουμε για κάποιον που έχει «άστρο»,αυτός πρέπει να έχει μαζί του ολόκληρο «γαλαξία».
Μιλάμε φυσικά για το Νίκο Νιόμπλια που μπροστά του η λέξη «εφτάψυχος» κυριολεκτικά ωχριά.
Ποιος δε θυμάται τι έγινε πέρσι ; Προσλήφθηκε σε μια νύχτα αντικαθιστώντας τον Τεν Κάτε και όλοι τον παρομοίασαν με τους «γιαλαντζί» προπονητές που συνήθιζε να φέρνει ο Κόκκαλης στον Ολυμπιακό.Αυτός κλείστηκε στην Παιανία και ξεκίνησε τη δουλειά.Από εκεί του βγήκε το πρώτο παρατσούκλι «ο εσώκλειστος της Παιανίας».
Σε κάποια φάση ο Παναθηναϊκός παραπαίει και χάνει 2-0 στην έδρα του από την Καβάλα.Ο Νιόμπλιας αποδοκιμάζεται από οπαδούς,εφημερίδες,εκπομπές,ακόμα και από τον ίδιο το Θανάσαρο το Γιαννακόπουλο.Επόμενο παιχνίδι μεσοβδόμαδα με τη Ρόμα και με ένα γρήγορο γκολ βρίσκεται από νωρίς στο καναβάτσο.Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου το ΟΑΚΑ βράζει.Όμως ξαφνικά στο 2ο ημίχρονο μπαίνει ένας «άλλος» Παναθηναϊκός και κάνει τη μεγάλη ανατροπή !!!Καπάκι την επόμενη αγωνιστική έρχεται ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και νέα αμφισβήτηση.Μεσοβδόμαδα όλοι περιμένουν τη φυσιολογική ήττα στη Ρώμη και την αποπομπή Νιόμπλια.Γελάστηκαν όμως αφού ο Παναθηναϊκός φεύγει θριαμβευτής από τη Ρώμη με το Νιόμπλια να δηλώνει «έχουμε καλή ομάδα» και το Θανάση Γιανακόπουλο να πραγματοποιεί «κυβίστηση» (κοινώς κολοτούμπα) και να αποθεώνει τον Έλληνα κόουτς.
Φέτος πάλι το κλίμα έγινε βαρύ για τον «εσώκλειστο».Πεντάρα με Μπάρτσα στη Βαρκελώνη,ήττα από τους Δανούς ψαράδες στο ΟΑΚΑ,με τα ζόρια ισοπαλία με τους Ρώσους και ο Νιόμπλιας στην Κρήτη να παραιτείται δηλώνοντας με δάκρυα στα μάτια «είμαι καλός προπονητής» από όπου προέρχεται το δεύτερο παρατσούκλι που το κόλλησαν...
Τον κράτησαν όμως με παρέμβαση του Σισέ.Οι κακές γλώσσες έλεγαν πως απλά δεν ήθελαν να «κάψουν» το νέο προπονητή ρίχνοντάς τον σε ένα πρόγραμμα φωτιά που μεταξύ άλλων περιελάμβανε δυο ελληνικά ντέρμπι και ένα ευρωπαϊκό αγώνα,με όλα τα παιχνίδια να είναι ζωής ή θανάτου για τους πράσινους.
Η ήττα στο αθηναϊκό ντέρμπι από την ΑΕΚ,σηματοδοτεί τίτλους τέλους για τον «καλό προπονητή» και ήδη εμφανίζονται τα πρώτα ονόματα για τον πάγκο της ομάδας.
Όλοι περιμένουν την αποπομπή του μετά το ντέρμπι των «αιωνίων»,εκεί όπου ο αντίπαλος δείχνει πάνοπλος και σε φόρμα.
Να μην πολυλογούμε η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν σε καρμπόν.Ο Παναθηναϊκός είναι στο καναβάτσο και πάει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ και μη έχοντας κάνει ούτε μισή ευκαιρία.
Ο «καλός προπονητής» όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.Με δυο αλλαγές πήρε την ταυτότητα του ακριβοπληρωμένου αντίπαλου προπονητή και τους άφησε όλους ξερούς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι αρωγός σε όλη αυτή την πορεία είναι ο μεγάλος Τζιμπρίλ Σισέ που πραγματικά φέτος δίνει ρεσιτάλ εντυπωσιάζοντας το φίλαθλο κόσμο ανεξάρτητα με τις οπαδικές προτιμήσεις.
Οι κακές γλώσσες λένε πως ο «εσώκλειστος» έχει κάνει κολεγιά με τα γαλλάκια και σιγά σιγά ξεσκαρτάρει τους έτσι κι αλλιώς τελειωμένους Καραγκουνοκατσουράνηδες.
Όπως και να'χει τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν και η ομάδα όσο θα πετάει ο Σισέ θα πετάει κι αυτή.
Και να μη ξεχνιόμαστε.Ο Παναθηναϊκός είναι στην τελευταία θέση του ομίλου του στο Τσάμπιονς Λιγκ με μόλις 1 βαθμό και την Τρίτη παίζει στη Ρωσία με τη Ρούμπιν Καζάν.
Εσείς θα τολμήσετε να τον κοντράρετε ;

alt

2 σχόλια:

Alpha είπε...

πάνο καλά τα λες, αλλά εκτός από άστρο θα λέγα ότι έχει και ικανότητες

ο συγκεκριμένος μας χάρισε μεγάλες χαρές με την Ελπίδων.

σίγουρα δεν είναι τυχαίος..

Πάνος είπε...

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου