Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Scunthorpe vs Cardiff

alt

Σκάνθορπ – Κάρντιφ

Η Κάρντιφ θέλει νίκη για να μπεί στην μαγική 2άδα που οδηγεί στην άνοδο στην Πρεμιερσιπ χωρίς τα πλέιοφ.

Κομματάκι δύσκολο μιας και είναι στην 4η θέση της Τσάμπιονσιπ με διαφορά 8 βαθμών από τον δεύτερο(Νότινχαμ) που δύσκολα καλύπτεται.

Ομως στη ζωή και στη μπάλλα η ελπίδα είναι αυτό που μας κρατά ζωντανούς, οπότε θα μπουν αποφασισμένοι για τη νικη στο Γλάνφορντ Παρκ, το παγκοσμίως άγνωστο γήπεδο της Σκάνθορπ, των Σιδερένιων του Βορρά.

Δεν έχουν δεί νίκη στα τελευταία 3 τους ματς, έχοντας φέρει 2 ισοπαλίες και χάσει εντός απ΄ την 22η και υποψήφια για υποβιβασμό Πλύμουθ.Ντροπή τους.

Στις 5 ώρα Ελλάδος όμως αν ο καιρός επιτρέψει θα πάνε να ξεπλύνουν το όνειδος, απέναντι σε έναν αντίπαλο που κατά βάση είναι του χεριού τους.

Ρίξανε 4άρα στην Σκανθορπ στις 8 Αυγούστου στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και σίγουρα η διαφορά στη βαθμολογική τους θέση δείχνει ότι είναι καλύτερη ομάδα.

Κι όχι μόνο αυτό, είναι και η προιστορία.Στα τελευταία 8 ματς που έχουν παίξει οι δυό τους στο γήπεδο των Σκάνθορπων η μόνη φορά που έχασε η Κάρντιφ ήταν μία.

Απ την άλλη, οι Σκάνθορπες είναι μια ομάδα που βρίσκεται στην άλλη άκρη του πίνακα, παλεύοντας να αποφύγει τον υποβιβασμό (πτου κακά) και μάλλον φαίνεται να τα καταφέρνει, ειδικά μετά τον άθλο της να νικήσει με 4-1 εκτός έδρας της Ντέρμπυ Κάουντυ στις 9 Γενάρη, ακριβώς δηλαδή μια βδομάδα πρίν.

Να θυμίσουμε επίσης σε όσους φαίνεται πως το ξέχασαν, ότι νίκησαν για τον αγώνα του Κυπέλου την Μπάρνσλευ με 1-0, ομάδα που θεωρητικά είναι καλύτερη απ αυτούς, και προκρίθηκαν για τον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τα γκολντεν μπόυζ της Μαντσεστερ Σίτυ, σε έναν αγώνα που θα πάει όλο το χωριό να δει μιας και συνήθως δεν συμβαίνουν και πολλά πράματα εκεί γύρω.

Κάποια στατιστικά ακόμα, απ τα οποία δε θα βγάλετε άκρη αλλά επιβάλεται να τα ξέρετε για να καυχιέστε ότι το “διαβάσατε” το ματσάκι:

H Σκάνθορπ έχει τις περισσότερες αποβολές(4), έχει κάνει τα περισσότερα πέναλτυ(10) και έχει φάει τα περισσότερα γκολ(45) από κάθε άλλη ομάδα της Τσάμπιoνσιπ αυτή τη σαιζόν.

Η Καρντιφ έχει κάνει ήδη 6 νίκες εκτός έδρας φέτος, και αν νικήσουν και τους Σιδερένιους της Σκάνθορπ θα έχουν 7 εκτός έδρας νίκες και θα ναι πρώτοι.Πρώτοι σε εκτός έδρας νίκες ομάδα της κατηγορίας!!!!

Επίσης έχουν τη 2η καλύτερη επίθεση στην κατηγορία(μετα τη Γουεστ Μπρομ) έχοντας βάλει 43 γκολ.

Κάτι ψιλοαπουσίες έχουν και οι δύο, αλλά δεν έχει νόημα να σας ζαλίζω με τα ονόματα.Κάτι Τζόους, κάτι Ράιτ και κάτι Χούπερ είναι, αλλά απ ότι κατάλαβα κανένας δεν είναι κρίσιμος για καμία απ τις δυό ομάδες.

Yπάρχει ένας Τσόπρα που θεωρείτε μεγάλος γκολτζής στην Κάρντιφ, αλλά σκόραρε μόλις στο προηγούμενο ματς ύστερα από 2 μήνες αφλογιστίας.Ολοι περιμένουν ότι τώρα που του άνοιξε το…πόδι θα αρχίσει πάλι το σερί των γκολ που είχε.

Τα προγνωστικά μας είναι ότι το ματς μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα και στην τελική τίποτα απολύτως δεν θα εκπλήξει κανέναν.

Πονταρούμε λοιπόν σε γκολ αυτή τη φορά και ειδικότερα στο οβερ 1 γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ζητάμε δηλαδή 1 γκολ για να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω ή δύο για να διπλασιασουμε σχεδόν το ποντάρισμα μας.Το συγκεκριμένο στοίχημα το προσφέρει η betson στο 1,90.Απόδοση τεφαρίκι για ομάδες που έχουν το γκολ για ψωμοτύρι.Νομίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: