Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ?

Ας δουμε λοιπον καθαρα τα πραγματα.
Το μελημα του ΔΝΤ δεν ειναι να φτιαξει την Ελλαδα, αλλα να πληρωθουν τα ομολογα ληξεως 2010 στους δικαιουχους. Το ιδιο ισχυει και για το 2011 και για το 2012 κλπ κλπ. Καποια στιγμη η Ελλαδα δεν θα εχει κανενα χρεος προς τις αγορες (αφου ηδη σταματησε να δανειζεται απο εκει, και πως να δανειστει αλλωστε με τετοια σπρετς) και ολο της το χρεος θα εχει μεταφερθει στο Δ.Ν.Τ. Εκει αρχιζει το πανηγυρι αφου το ΔΝΤ θα απαιτησει τα λεφτα του. Μην σας λενε λοιπον παραμυθια οτι η "βοηθεια" (τοκογλυφικο δανειο) θα ειναι μονο για 3 χρονια. Πως θα ειναι μονο για 3 χρονια? Αφου τωρα αδυνατουμε να εξοφλησουμε τα ομολογα του 2.000 που ηταν χαμηλοτοκα. Μηπως σε 3 χρονια θα εχουμε πλεονασμα? Απο που? Με τις αισιοδοξες προβλεψεις της κυβερνησης θα εχουμε ελλειμα 2.8% και χρεος επι του ΑΕΠ 140% δηλαδη αν χρωσταμε σημερα 300 δις σε 3 χρονια με ολα τα αιματηρα μετρα θα χρωσταμε 400.
Ουσιαστικα δηλαδη αυτο που κανει το ΔΝΤ ειναι να καθυστερει οσο μπορει την πτωχευση της χωρας ωστε να προλαβουν οι κολλητοι του να απομακρυνθουν απο τα σκουπιδια-ομολογα της Ελλαδας.
Εαν ειχατε τωρα μια επιχειρηση η ενα νοικοκυριο με τα χαλια της Ελλαδας τι θα κανατε? Για να ρωτησουμε και τον Σαμοιλη.

1) Πρωτα θα εβρισκα μια σοβαρη εταιρεια η οποια θα εκανε ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ της Δημοσιας περιουσιας.
2) Κατοπιν θα εκανε μια αποτιμηση αυτης της περιουσιας σε ευρω.
3) Τελος θα ανεφερε διπλα σε καθε δημοσια επιχειρηση η ακινητο ποσο ακριβως ΕΤΗΣΙΟ ΟΦΕΛΟΣ εχει το κρατος απο αυτο.
4) Θα εφερνα στην Βουλη καταλογο με ζημιογονες η αδρανεις επιχειρησεις και ακινητα αξιας 300 δις ευρω και θα ζητουσα να ψηφιστει η πωληση τους (η η ενοικιαση τους για 49 χρονια) .
5) Θα εβρισκα εναν μεσιτη (Βγενο) με ακρες σε ολο τον κοσμο και θα του εδινα εντολη να ξεφορτωθει ολη αυτη την σαβουρα και να μου φερει 300 δις. Για δοκιμη θα του εδινα την Ολυμπιακη να πειραματιστει. Τα 300 δις θα μου εσβηναν μια για παντα το εξωτερικο χρεος.
6) Παραλληλα θα εκανα ωφελιμες συμφωνιες με Ρωσους (αγωγος) και Κινεζους (Κοσκο) αφενος για να βγαλω εξτρα χρημα χωρις να πιεζω τους συνταξιουχους, αφετερου για να τους εχω απο κοντα αν τυχον ξεμενω απο ρευστο να με δανειζουν με χαμηλο επιτοκιο.
7) Αφου θα εκανα ολα η μερικα απο αυτα, θα με εριχναν απο την κυβερνηση τα Δυτικα συμφεροντα για να φερουν εναν δικο τους.
8) Οι Δυτικοι καποια στιγμη θα τα αγοραζαν ολα αυτα για ενα κομματι ψωμι.
9) Αφου λοιπον η μοιρα της χωρας ειναι προδιαγραμμενη τους γραφω στα @@ μου και παω για μπανια...

Κ. Καραμανλης

Πηγη ΡΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: