Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

KΩΣ 2010 : Έπαθες ατύχημα ; Ατύχησες...

Το περιστατικό αγγίζει τα όρια του κωμικοτραγικού,είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό :

Ηλικιωμένη γυναίκα παθαίνει ατύχημα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη λεκάνη.Με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της εγχείρησης και σε συνδυασμό με παλαιότερο τραύμα στην περιοχή και την τοποθέτηση σιδήρου,πρέπει να γίνει διακομιδή στο ΚΑΤ,αφού τα νοσοκομεία της Κω και της Ρόδου δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (Ελλαδιστάν 2010)...

Οι αεροπορικές εταιρίες Οlympic Air και Aegean δεν έχουν δυνατότητα μεταφοράς ράντζου οπότε η διακομιδή με πλοίο είναι μονόδρομος.
Κάπου εκεί ξεκινάει το θέατρο του παραλόγου.

Πηγαίνουν οι άνθρωποι στα γραφεία του Blue Star και τους λένε ότι δέχονται να μεταφέρουν τη γιαγιά στην ειδική καμπίνα ασθενών,όμως θα πρέπει να τη συνοδεύει ένας γιατρός.
Επιστρέφουν στο νοσοκομείο και μόλις το ανακοινώνουν στη διεύθυνση πέφτει το γέλιο της αρκούδας !!! Πού να βρεθεί γιατρός πλεόνασμα ; Εδώ δεν υπάρχουνε για να επανδρώσουνε το προσωπικό ασφάλειας του νοσοκομείου...

Ξαναπάνε στο Blue Star ζητώντας εναλλακτική λύση,οπότε από εκεί τους λένε ότι αν το νοσοκομείο δώσει μια βεβαίωση που να λέει ότι δεν διατρέχει κίνδυνο θανάτου η γιαγιά,τότε μπορούν να την δεχθούν.

Πίσω στο νοσοκομείο και νέα γέλια μέχρι δακρύων.Λογικά δεν είναι του θανατά η γιαγιά,όμως ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά να υπογράψει ; Κι άν γίνει το ώ μη γένοιτο ;
Μ'αυτά και μ'αυτά η γιαγιά παραμένει σακατεμένη,με το σίδερο της προηγούμενης εγχείρησης να έχει πεταχτεί έξω από τη λεκάνη...

Ακολουθεί ένας μαραθώνιος ενεργειών από τους συγγενείς που προσπαθούν να βρουν μια άκρη να μεταφέρουν τον άνθρωπό τους στο ΚΑΤ και εκεί ακριβώς καταλαβαίνει ο καθένας τι σημαίνει Ελλαδιστάν 2010.Χάος και εγκατάλειψη.

Τελικά γίνεται το θαύμα : Έρχεται ένα στρατιωτικό C-130 να παραλάβει τη γιαγιά και ένα παιδάκι που είχε ατύχημα με ποδήλατο.Γιατί δεν ερχόταν μέχρι τώρα ; Διότι στα πλαίσια της λιτότητας,το στρατιωτικό αεροσκάφος δεν μεταβαίνει μόνο για ένα περιστατικό.

Συμπέρασμα : Αν ζείτε σε ακριτικό νησί και πάθετε ατύχημα,παρακαλάτε να σακατευτεί ακόμα ένας γιατί αλλιώς θα πεθάνετε στο ράντζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: