Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Παράνομο παρκάρισμα στην Τουρκία;Για τόλμησε...

Ποιος οδηγός δεν έχει δει κάποιο παράνομα παρκαρισμένο όχημα να εμποδίζει την κυκλοφορία;

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί αγανακτισμένοι : «Καλά δεν υπάρχει κράτος να επέμβει;»

Δυστυχώς ο κάθε ασυνείδητος οδηγός,εκμεταλλεύεται το γεγονός της ατιμωρησίας (και της ψηφοθηρίας βεβαίως,βεβαίως) και παρκάρει όπου να'ναι αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους.

Έτσι κι αλλιώς ο πλανήτης περιστρέφεται γύρω από αυτόν.

Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όμως στη γειτονική Τουρκία και συγκεκριμένα το Bodrum (Αλικαρνασσό).

Προ ημερών επισκεφθήκαμε το Bodrum και γίναμε μάρτυρες περιστατικού,στο οποίο παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από γερανό με συνοπτικές διαδικασίες που δεν ξεπέρασαν το 10λεπτο.

Συγκεκριμένα στην πρώτη φάση το περιπολικό που πέρασε χρησιμοποίησε το μεγάφωνο και φώναξε κάτι στα τούρκικα.Προφανώς να απομακρυνθεί το όχημα.

Επιστρέφοντας μετά από 1 ή 2 λεπτά το περιπολικό,στάθηκε πίσω από το παράνομα παρκαρισμένο όχημα,βγήκε έξω ο συνοδηγός του περιπολικού,το φωτογράφησε και έφυγε.

Περίπου 3 λεπτά αργότερα επέστρεψε το περιπολικό στάθηκε πίσω από το όχημα και περίμενε το γερανό,που δεν άργησε να φανεί.

Η όλη διαδικασία φωτογραφήθηκε καρέ-καρέ και μπορείτε μόνοι σας να διαπιστώσετε τη συνέχεια.

Άραγε θα δούμε πότε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα; Αν ο γερανός σήκωνε τα παράνομα οχήματα πόσοι θα είχαν το θράσος να παρκάρουν ξανά όπου βρουν;











ΥΓ.Λίγο μετά σε κεντρικό δρόμο τουριστικό λεωφορείο έκανε στάση για να αποβιβάσει κόσμο.Αν και υπήρχε αρκετός χώρος να περνούν τα υπόλοιπα οχήματα μια μηχανή της αστυνομίας έβαλε τις φωνές από το μεγάφωνο και όπου φύγει-φύγει ο οδηγός,αφήνοντας τους μισούς τουρίστες μέσα στο τουριστικό όχημα και τους μισούς στο πεζοδρόμιο.Ακριβώς όπως γίνεται και στην Ελλάδα δηλαδή.....

ΑΣΧΕΤΟ:Μένω στην Κω 17 χρόνια και δεν είχα πάει ποτέ απέναντι αφού οι πληροφορίες που είχα έλεγαν ότι δεν αξίζει και είναι πεταμένα λεφτά.Φαγώθηκαν όμως οι επισκέπτες μου να πάμε και δεν ήθελα να τους χαλάσω το χατήρι.Το συμπέρασμα είναι πως η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη από όσο μου την περιέγραψαν.Η αγορά τους είναι μια κακή αντιγραφή των καταστημάτων της Κω,με την ποικιλία να μη φτάνει ούτε στο ελάχιστο τη δική μας και από τιμές....πανάκριβα όλα και με σκληρό παζάρι καταλήγεις να αγοράζεις πολύ ακριβότερα από ότι στην Κω.Απορώ με την προπαγάνδα των ξεναγών στους τουρίστες.Εγώ πάντως αν ήμουν τουρίστας και με έστελνε ξεναγός απέναντι δήθεν να ψωνίσω φθηνά,θα του ζητούσα αποζημίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: