Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Liverpool vs Everton Πρόβλεψη






altΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΕΒΕΡΤΟΝ

ΟΠΑΠ 1(1,75) – Χ(3,20) – 2 (4,00)
BETSSON 1(1,85) – X(3,40) – 2 (4,15)



Αυτό είναι το πιο μακροχρόνιο τοπικό ντέρμπυ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, το λεγομενο Μέρσισάιντ ντέρμπυ.Παλιά το λέγανε το φιλικο ντέρμπυ, μιας και πολλές οικογένειες στο λιμάνι έχουν οπαδούς και Λιβερπουλάνους αλά και Εβερτικούς.

Οι δυο ομάδες έχουν τις έδρες τους δίπλα δίπλα και αυτό που τις χωρίζει είναι ένα πάρκο, το Στάνλευ Παρκ.

Αρα το ποια είναι η έδρα σ αυτό το παιχνίδι είναι ολιγον τι σχετικό.


Εχει καεί πολύς κόσμος απ τη Λίβερπουλ αυτή τη σαιζόν.Αυτός είναι και ο λόγος που παίρνουμε τόσο καλές αποδόσεις για τη νίκη της στο Ανφιλντ με την θεωρητικά κατώτερη της Εβερτον.

Κανονικά θα μας έδινα 1,45 – 1,55 σε άλλες εποχές για το ίδιο ματς.Αρα τίθεται ένα θέμα στο κατά πόσο υπάρχει value στον 1.

Ας δούμε όμως πρώτα τα στατιστικά.

Βαθμολογικά η Λιβερπουλ είναι στην 5η θέση ενώ η Εβερτον στην 9η.Από πλευράς κινήτρου για τη νίκη(αν και σ αυτό τον αγώνα γοήτρου αυτά δεν πολυισχύουν) η Λιβερ έχει πιο μεγάλη ανάγκη τη νίκη, αν θέλει να πάρει τα λεφτά του Champions League του χρόνου.Κυνηγάει την Τότεναμ που είναι στην 4η θέση στην παρούσα φάση και η αίσθηση μου είναι ότι κουτσά στραβά θα τα καταφέρει και φέτος.Κι αυτό είναι ματς κλειδί σ αυτό το στόχο.

Εντος οι «κόκκινοι» έχουν 8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες.Στατιστικά λοιπόν η έδρα τους και φέτος δεν είναι κανα καφενείο.

Απ την άλλη η Εβερτον έχει στα παιχνίδια μακρυά απ το σπίτι της 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Η Λιβερπουλ έχει στα τελευταία παιχνίδια εμφανίσει εκπληκτικές αμυντικές ικανότητες, μιας και στα τελευταία 6 έχει φάει μόλις ένα γκολ ,ενώ έχει βάλει 8.

Οι Εβερτόνοι στα τελευταία 6 τους έχουν βάλει 10 και έχουν δεχτεί 3.

Υπάρχει δηλαδή ένα πολύ δυνατό under που καραδοκεί στη γωνία και θα πρέπει να το λάβουν υπ όχιν τους όσοι στοιχηματίζουν σε αριθμό γκολ.Πληρώνει 1,82 στην betsson, αλλά εγώ θα κυνηγήσω κάτι περισσότερο.

Το πρώτο μάτς μεταξύ τους αυτή τη σαιζόν έληξε 2-0 υπερ Λιβερπουλ.Κατά συμπτωση μετά απ αυτό και στα επόμενα 9 ματς που έπαιξαν οι «μπλε» δεν έχασαν κανένα ματς.

Οι Λιβερικοί έχουν τον Τόρες να λείπει, και τον Τζέραρντ ντεφορμέ σύμφωνα με τους τελυταίους τους αγώνες.

Οι Εβερτάνοι θα χουν τον Κέιχιλ να επιστρέφει στην ομάδα, έναν τύπο πάντα πολύ επικίνδυνο για γκολ, πραγματικό φονικό εργαλείο στα χέρια του Μογιες, του ικανότατου έτσι κι αλλιώς προπονητή(πέρυσι ψηφίστε ο καλύτερος της Πρεμιερσιπ) των «ζαχαρωτών»(της Εβερτον ντε).

Πιστεύω ότι είναι ένα ματς στο οποίο οι αποδόσεις θα έχουν μεγάλες διακυμάνσεις μέχρι τη σέντρα, και θεωρητικά θα παιχτεί πολύ η κόντρα στη γηπεδούχο.

Όμως εγώ θα πάω με πολύ δυνατό άσσο αυτή τη φορά, θεωρώντας ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν τον τρόπο τους να ανακτούν το χαμένο έδαφος, κι εδώ είναι που πρέπει να νικήσει η Μπεντιθεθοομάδα για να αρχίσει την αντιστροφη μέτρηση για κάτι καλύτερο απ αυτό που έχει ως τώρα.

Θα βάλω 5 μονάδες στο «νίκη της γηπεδούχου με διαφορά ένα γκολ».Το 3,70 που πληρώνει απόδοση στην betsson είναι για μένα λάθος και στοιχηματική ευκαιρία.


ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ; ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: