Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα εποχή στο παγκόσμιο τένις !!!

Ένας απίστευτα νευρικός Τζόκοβιτς έχασε το 1ο σετ αν και ξεκίνησε με μπρεϊκ.Στο 2ο σετ προσπάθησε να αντιδράσει με τη συμπαράσταση και της οικογένειάς του που σε κάθε παιχνίδι καταφέρνουν να γίνονται αντιπαθητικοί με τον προκλητικό τρόπο που πανηγυρίζουν.

Όμως απέναντι υπήρχε ένα φαινόμενο της φύσης,ένας αθλητής που έχει βαλθεί να διαψεύεσει τις απανταχού κασσάνδρες που είτε τον ήθελαν μονοδιάστατο χωματά,είτε αλάλιαζαν ότι δε θα ξαναπαίξει τένις,εξαιτίας του προβλήματος στα γόνατα.

Ένα «αγρίμι» των κορτ που έχει κάνει άλματα βελτίωσης και που πραγματικά δεν παίζεται σε όλες τις επιφάνειες.

Η αλλαγή στο παιχνίδι του είναι παραπάνω από εμφανής που ξεκινάει από το σερβίς και φτάνει μέχρι το (σχεδόν) κόψιμο της συνήθειας να τραβάει το στριγκ !!!

Με την κατάκτηση αυτή ο Ράφα Ναδαλ μπαίνει στο πάνθεο των παικτών που έχουν κατακτήσει Grand Slam σε ΟΛΕΣ τις επιφάνειες.

Υποκλιθείτε λοιπόν στη νέα εποχή του τένις.Την εποχή του Ράφα Ναδάλ,που όπως είχε προβλέψει ο μεγάλος Φέντερερ (Νο.3 πλέον) το 2007 μετά την αγχωτική νίκη του στο Γουϊμπλεντον : «Ευτυχώς πρόλαβα να πάρω αυτό το τροπαιο,πριν ξεκινήσει να τα παίρνει όλα».

Aς δούμε τι λένε οι «επαγγελματίες» του gazzeta.gr :

Ο matador μετά το Roland Garros και το Wimbledon κατέκτησε και τρίτο σερί τίτλο και έγινε ο έβδομος τενίστας που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τους Αντρέ Αγκάσι, Ρόι Εμερσον, Φρεντ Πέρι, Ροντ Λάβερ, Ντον Μπατζ και Ρότζερ Φέντερερ. Παράλληλα, έγινε μόλις ο δεύτερος στην ιστορία που συμπληρώνει το Gold Grand Slam, δηλαδή την κατάκτηση των τεσσάρων major και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον Αντρέ Αγκάσι ο οποίος το κατάφερε το 1999 στο Roland Garros κι ενώ πριν τρία χρόνια (1996) είχε φορέσει το χρυσό μετάλλιο στο στήθος στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα. Ο Ναδάλ κατέκτησε το χρυσό στο Πεκίνο, κερδίζοντας στον τελικό τον Χιλιανό, Φερνάντο Γκονζάλες. Η κατάκτηση των τριών σερί τίτλων αποτελεί επίσης σημαντικό ρεκόρ καθώς έγινε ο δεύτερος που κατακτά τρία διαδοχικά Grand Slams μετά τον Ροντ Λάβερ το 1969.

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΚΕΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: